Stanovisko Václava Prokůpka ke kauze Novičok

Na rozdíl od mluvčího Teplotechny ČT Václava Moravce si myslím, že prezident ČR Ing. Miloš Zeman přímo volený občany měl právo ba přímo povinnost se zeptat tajných služeb, zda se u nás vyráběl novičok. A vyjádření Dagmar Drábové? Pokud vím, tak kandidovala do krajského zastupitelstva za hnutí starostů STAN a o její nezávislosti se tedy dá pochybovat. Ale já nepovažuji za důležité hrát si se slovíčky, zda se v ČR novičok vyráběl či pouze testoval. Každý chemik a možná že i takový jakým byl Jiří Drahoš ví, že od testu k výrobě zbývá jen kousek a jedná se pouze o řečnickou otázku.

Za skandální považuji, že vojenská rozvědka a BIS podali prezidentovi, a tím i nám občanům jiná stanoviska. Ostatně, o pracovnících našich tajných služeb si myslím své – jak například chránili naše občany před methanolem, proč hlídali manželku Petra Nečase…………a těch věcí by bylo více. Nikoliv zabývat se médii a Milošem Zemanem, ale zabývat se neudržitelnou situací v našich tajných službách by se měl zabývat parlament. To by v něm ovšem nesměly sedět tunelářské strany ODS, TOP 09 a strany tak nekoncepční a přímo loutkoherecké – jako Piráti a spol.